Olympus VH-520 med 10 vidvinkelzoom

Nyheter 10 apr 2013

Nya Olympus VH-520 erbjuder bland annat ett 10x zoomobjektiv, filmning i full-HD-upplösning, och en ljuskänslighet på upp till ISO 6400 till ett pris på 1 500 kronor. 

OlympusVH-520-Wordpress Olympus VH-520 är förhållandevis liten och får plats i fickan eller handväskan, och under skalet återfinns en 14 megapixels CMOS-sensor och en TruePic V bildprocessor. Vidare är kameran utrustad med en 10x vidvinkelzoom på motsvarande 26-260 mm, och mekanisk bildstabilisering ska, enligt Olympus,  ge skarpa och kontrastrika bilder i de flesta ljusförhållanden. Dessutom erbjuds en ljuskänslighet på hela ISO 6400 och avancerad HDR Backlight Adjustment som ska ge ett större dynamiskt omfång, lågt brus och bra färgåtergivning när ljuset är svagt.

Kameran låter dig filma i full HD 1080p och vill du skapa slowmotionscener kan kameran ta upp till 120 bilder per sekund (VGA). Bildstabiliseringsfunktionen Multi-Motion Movie IS ska dessutom vara mycket effektiv vid filmning.

Med de inbyggda artfiltren kan du skapa egna konstverk genom att applicera olika effektfilter på stillbilder och video, och bilderna tittar du sedan på via 3-tumsskärmen på baksidan (med 460 000 bildpunkter).

Olympus VH-520 finns i handeln i slutet av april i färgerna brun, svart, vit, röd, lila och blå. Priset kommer att ligga kring 1 499 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.