Panasonic lanserar GF6 – en ny spegellös

Nyheter 9 apr 2013

Uppföljaren till Panasonics spegellösa instegskamera Lumix GF5 heter inte helt otippat GF6, och erbjuder bland annat en nyutvecklad Live MOS-sensor, samt möjligheten att kommunicera via WiFi- och NFC

PanasonicLumixGF6-Wordpress

Panasonic Lumix GF6 innehåller alltså en helt nyutvecklad Live MOS-sensor på 16 megapixlar och den senaste versionen av bildprocessorn Venus. Den sistnämnda erbjuder bland annat ett förbättrat brusreduceringssystem vars kontrollerbara område, enligt Panasonic, har utökats med hela 64x. Det gör det i sin tur möjligt för kameran att eliminera stora områden med brus som tidigare varit svåra att komma åt. Kombinationen av den nya sensorn och bildprocessorn ger ett högsta ISO-värde i autoläget på ISO 3200, och ett högsta värde i det utökade läget på ISO 25600.

Genom kamerans stöd för WiFi och NFC (Near Field Communication) kan du bland annat möjligt att ta bilder från en surfplatta eller smartphone, eller överföra och dela bilder med omvärlden.

Precis som föregångaren har GF6 en dedikerad videoknapp placerad på ovansidan vilket låter dig komma åt videfunktionen som erbjuder filmning i full-HD-upplösning (1920×1080, 50i) i formatet AVCHD med stereoljud. Precis som GF5 erbjuder nykomlingen även en inbyggd blixt. En nyhet är dock den vinklingsbara skärmen som går att vinkla i upp till 180 grader.

Ett fotograferingsläge som kan vara värt att nämna är det speciella porträttläget ”Self Shot” där du håller kameran på en armlängds avstånd med skärmen vriden 180 grader så att du kan placera dig exakt i bildrutan. Möjligheten att skapa animerade filmer – så kallad Stop Motion – är också intressant i sammanhanget.

Kamerans filtereffekter har utökats med hela fem nykomlingar, och uppgår nu till 19 stycken. De nya heter Old Days, Sunshine, Bleach Bypass, Toy Pop, och Fantasy. Ett antal av dessa går även att applicera i ”Self Shot”-läget.

Panasonic Lumix GF6 kommer att erbjudas i färgerna svart, vit, brun och röd.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.