Canon PowerShot SX270 HS och SX270 HS med nya DIGIC 6

Nyheter 5 apr 2013

Canon lanserade nyligen två nya kompaktkameror: PowerShot SX280 HS och PowerShot SX270 HS. Kamerorna kombinerar Canons helt nya bildprocessor DIGIC 6 med 20x optisk zoom, och filminspelning i Full HD-upplösning. PowerShot SX280 HS har dessutom  en inbyggd Wi-Fi-funktion för direkt anslutning till andra enheter som surfplattor, datorer eller smartphones

CanonPowerShotSX280HS-WordPress
I hjärtat av båda modellerna sitter Canons nya bildprocessor DIGIC 6 som, enligt Canon, ger enastående bilder även i riktigt svagt ljus och realistiska, jämna Full HD-filmer med upp till 60 bilder per sekund. Med nya DIGIC 6 ska resultatet bli bilder med lågt brus, perfekt exponerade även i sämre ljusförhållanden. Och jämfört med modellernas föregångare blir detaljrikedomen upp till 30 procent större utan att det behövs blixt eller stativ.

HS-system kombinerar den nya DIGIC 6-processorn med en 12,1 megapixels högkänslig CMOS-sensor. Bilderna blir enastående i svagt ljus, med minimal oskärpa och minimalt brus. Det dynamiska omfånget är brett och perfekt för att fånga detaljer i skuggiga delar när solen går ned. DIGIC 6-processorn och HS Systemet ger bland annat en känslighet på upp till ISO 6400.
Filminspelning sker i MP4-formatet, och resultatet kan spelas upp på många olika portabla enheter.

Båda nykomlingarna erbjuder ett 20x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 25-500 mm med en optisk bildstabilisator som ska ge upp till i 4 steg.

Med Wi-Fi-funktionen i PowerShot SX280 HS kan du dela viktiga ögonblick med släkt och vänner genom bildöverföring till sociala nätverk, anslutna enheter, eller till Internet för backup online.

PowerShot SX280 HS har också en inbyggd GPS-funktion som automatiskt märker varje bild eller film med lokal tid och exakt position för tagningen. Det är perfekt för alla som vill kunna spåra sina resvägar på ett enkelt sätt, eller minnas en exakt plats.  Den integrerade GPS-loggningsfunktionen spårar kamerans position i regelbundna intervaller på resan, och A-GPS-funktionen använder Wi-Fi för att snabbt hämta extra Assisted GPS-data, som väsentligt minskar den tid som krävs för att få en satellitsignal.

Att växla från stillbilder till filmer och göra inspelningar i Full HD-kvalitet (1920 x 1080p med 30 bilder per sekund) med stereoljud går snabbt.

Den 20x optiska zoomen kan också användas vid filmning. Filmer som spelas in när du förflyttar dig ska bli skarpa och skakningsfria tack vare den senaste versionen av Intelligent IS, som har ett förstärkt dynamiskt bildstabiliseringsläge. Förstärkningen består av en bildstabilisering i fem axlar som korrigerar flera kameraskakningar, inklusive roterande och parallella rörelser. Något som ofta händer, även i små filmklipp, när man filmar och samtidigt förflyttar sig.

På den 3 tum stora PureColor II G LCD-skärmen med cirka 461 000 punkter kan du komponera och visa inspelningarna. Ett härdat glas ger extra styrka och skydd och hög kontrast kombineras med teknik som gör att filmerna kan visas på skärmen i starkt solljus.

PowerShot SX280 HS och PowerShot SX270 HS är utrustade med Canons Smart Auto-läge, som nu identifierar nu upp till 58 olika motiv och sedan väljer de lämpligaste inställningarna för att få bästa möjliga resultat.

Det nya läget Hybrid Auto spelar in 4‑sekundersklipp med 720-upplösning innan varje bild tas. Därefter används Smart Auto för att fastställa de bästa inställningarna. I slutet av varje dag läggs 4-sekundersklippen samman till en story ”bakom kulisserna”.  Stillbilder kan också förändras genom att använda ett av sju olika kreativa filter, inklusive Fisheye-effekt och Miniatyreffekt.

Den som vill kan också ta fullständigt manuell kontroll över kamerainställningarna genom att använda Tv och Av för att styra slutartid och bländare, eller helt manuellt läge för inställningar.

Båda de nya modelerna kommer att bli tillgängliga under maj månad till de rekommenderade priserna 3 100 kronor (PowerShot SX280 HS), respektive  2 900 kronor (PowerShot SX270 HS).

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.