Panasonic Lumix LF1 – avancerad kompakt med f/2,0-objektiv

Nyheter 25 apr 2013

Nya Lumix LF1 är en liten kompaktkamera som är utrustad med ett ljusstarkt f/2,0 Leica Summicron-objektiv och en elektronisk sökare. Även kommunikation i form av WiFi och NFC är standard i den nya modellen

PanasonicLumixLF1-WordpressPanasonic har ett bra tag haft en plats bland de avancerade kompaktkamerorna med sin LX-serie. Nu kompletterar man med LF1 som har utrustats med en helt ny 12,1-megapixels MOS-sensor och hög ISO-känslighet för fotografering under svåra ljusförhållanden. Kameran erbjuder ett 7,1x-zoomobjektiv på motsvarande 28-200, och en ljuskänslighet på f/2 med zoomen i vidvinkelläget.

Det är bildkvaliteten som avgör om kameran kommer till användning. Med LF1 introducerar Lumix en helt ny MOS-sensor på 12,1 MP. Den höga känsligheten ger ett ISO-område på imponerande 80-12800, vilket bland annat ska göra det möjligt att ta bilder med dramatiska kontraster med hög upplösning i alla delar. Den uppdaterade Venus Engine-processorn rymmer ny brusreduceringsteknik och teknik som mjukar upp och jämnar till pixliga kanter. Processorn bidrar också till videokapaciteten med Full HD-upplösning i både AVCHD- och MP4-format.

Kameran erbjuder vidare fullständiga manuella inställningsmöjligheter. En kontrollring närmast kamerahuset styr bländare, slutartid och zoom, och vid fotografering i starkt solljus kan det vara bra att känna till att kameran även är utrustad med en 0,2-tums elektronisk sökare. Kameran har även några kreativa förmågor – både vid fototillfället i form av Creative Control och i efterredigeringen i form av Creative Retouch – båda med 15 olika filtereffeketer. Här finns också ett Creative Panorama-läge som ger möjlighet till rejäla landskapsbilder.

Den inbyggda WiFi- och NFC-tekniken gör att du kan ansluta till nätverk och dela med dig av bilder och filmer. När WiFi-anslutningen väl har upprättats en gång räcker det med att låta kameran komma i närheten av en smartphone eller surfplatta för att de ska länkas ihop. Och med Panasonics Image app installerad kan du fjärrstyra exponering, zooma, mm direkt från din smartphone eller surfplatta. Du kan också få en automatisk överföring av bilden till en skärm för att granska t ex skärpa och komposition.

Lumix LF1 kommer i juni och finns då i svart och vitt utförande. Priset är ännu ej fastställt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.