Olympus på gång med avancerad kompakt

Kompaktkameror 25 sep 2010

Nu ger sig även Olympus in på marknaden för avancerade kompaktkameror, och siktet är inställt på Canon G12, Nikon P7000, Panasonic LX5 och resten av värstingarna i segmentet.

Informationen om den nya kameran är än så länge knapphändig, och den prototyp DigitalFoto fick möjlighet att fingra på under Photokinamässan gick inte att starta. Bland annat trillade objektivet ut från kamerakroppen om man lutade kameran lite fel.
Det vi vet i dagsläget är att kameran kommer att utrustas med en ljuskänslig fastoptik av märket Zuiko. Några officiella specifikationer på optiken finns inte i dagsläget, men läser man mellan raderna på de svar DigitalFotos utsände på Photokinamässsan fick av ansvariga på Olympus utvecklingsavdelning så handlar det gissningsvis om ett objektiv med ett f-tal någonstans mellan 1.9 och 2.8.

En intressant detalj vi också fick fram under samtalet med Olympus är att kameran kommer att utrustas med en sensor som storleksmässigt ligger mellan företagets 4/3-sensorer och traditionella kompaktkamerasensorer.

Detaljer på prototypen antyder även att kameran kommer att utrustas med en lägesväljare för manuella inställningsmöjligheter, och en dedikerad filmknapp.

Av Olympus har vi även fått bekräftat att den nya kameran kommer att innehålla en tillbehörsport vilken är kompatibel med tillbehören till Olympus PEN E-P2 och E-PL1. Det innebär bland annat att porten kommer att fungera ihop med Olympus optiska sökare, blixtar och andra tillbehör.
Den nya modellen kommer att finnas tillgänglig på marknaden under det första kvartalet 2011.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.