UPPFÄLLBAR SÖKARE I NYA SONY CYBER-SHOT RX100 III

Nyheter 28 maj 2014

Generation tre av Sony Cyber-shot RX100 innehåller många nyheter, bland annat en uppfällbar elektronisk sökare och ett förbättrat objektiv

Sony Cyber-shot RX100 III

Cyber​​-shot RX100 III är den tredje generationen av Sonys avancerade kompaktkamera. Den är tillverkad i aluminium, och utrustad med ett nyutvecklat 2,9x-zoomobjektiv på motsvarande 24-70 mm, med ett bländaromfång på låga f/1,8-2,8. Objektivet är dessutom utrustat med Carl Zeiss T*-reflexbehandling, vilket ytterligare ska förbättra bildkvaliteten. Kamerans CMOS-sensor erbjuder en upplösning på 20,1 MP och den är dessutom ovanligt stor med tanke på att RX100 III är en kompaktkamera. Sensormåttet ligger på 13,2 x 8,8 mm.

En ovanlig detalj är kamerans infällbara elektronisk OLED-sökare, vilken även den har utrustats med en Zeiss T*-reflexbehandling. Sökarens ögonsensor sköter automatiskt växlingen mellan bildskärm och sökare, och ytterligare en praktisk detalj är det inbyggda 3-stegs ND-filtret.

Sony Cyber-shot RX100 III

Vidare innehåller kameran den senaste generationen BIONZ X-processor som, enligt Sony, är tre gånger snabbare än föregångaren, och även innehåller en rad nya videofunktioner. RX100 III är den första Cyber-shot-kameran med stöd för XAVC S-formatet. Det baseras på den professionella XAVC-standarden och gör det möjligt att spela in Full HD-filmer i upp till 50 Mbps. HD-video kan spelas in i 100 bps i läget XAVC S, och ska då följsamt kunna återge slowmotionrepriser av exempelvis en golfsving eller en tennisserve via Sonys app PlayMemories Home.

Med läget Intelligent Active ska inspelade filmer bli ännu bättre. Läget minimerar kameraskakningar, och kombinerar teknik som analyserar varje bildruta med en femaxlig stabilisering.

Den nya 4K-stillbildsutgången gör det möjligt att visa foton på 4K-TV-apparater. Högupplösta bilder kan överföras via HDMI eller Wi-Fi. Dessutom möjliggör en ren HDMI-utgång extern inspelning av video i Full HD, samtidigt som Dual Video Recording gör att användare samtidigt kan spara små MP4-filer och AVCHD/XAVC S-filer av högsta kvalitet.

Sony Cyber-shot RX100 III

På baksidan av kameran sitter en 3,1-tums LCD-skärm, som dessutom är vridbar i 180 grader.

Avslutningsvis noterar vi att RX100 III är den första kameran i serien som stöder Sonys PlayMemories Camera Apps med ett växande utbud av gratis- och betalappar, och vi noterar även integrerade NFC/WiFi-anslutningsmöjligheter.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.