LX100 – NY AVANCERAD KOMPAKT FRÅN PANASONIC

Nyheter 2 okt 2014

Lumix LX100 är den senaste avancerade kompaktkameran från Panasonic, och bland specifikationerna noterar vi bland annat videoinspelning i 4K-upplösning

Panasonic Lumix LX100

Lumix LX100 är den sjätte generationen av Panasonics LX-serie, och kameran baseras på modellen LC1 som lanserades 2004 och var företagets första manuella kompaktkamera. LX100 har en sensor som är över fem gånger större än sensorn i föregångaren LX7, och enligt Panasonic ger den 4/3 tum stora MOS-sensorn en bildkvalitet som du annars endast kan förvänta dig av en systemkamera.

Under skalet sitter även en nyutvecklad Venus Engine-bildprocessor, som bland annat ska reducera bildbrus vid fotografering vid höga ISO-nivåer. Processorn är fyrkärnig, vilket gör att kameran klarar av signalavläsning i de höga hastigheter som krävs för att spela in i 4K-upplösning. Den har även flera brusreduceringssystem som exempelvis Multi Process NR, Random Filter och Aperture Filter, för att skapa naturliga bilder även ljussvaga situationer.

Panasonic Lumix LX100

LX100 är utrustad med ett nyutvecklat objektiv från Panasonic – Leica DC Vario-Summilux F1,7-2,8. Objektivet har ett zoomomfång på 24-75 mm, och bilder kan fångas i de tre förhållandena 4:3, 3:2 och 16:9.

På baksidan sitter en integrerad Live-sökare med en upplösning på 2 764 000 pixlar, och kameran erbjuder dessutom en rad olika manuella kontroller. Bland de sistnämnda kan nämnas bländarring, kontrollring, slutartidsvred, samt ett exponeringskompensationsvred.

Nykomlingen ger stora möjlighet till att spela in video. Bland annat klarar den att göra videoupptagningar i 4K (3 840 x 2 160 med 30/25 bilder per sekund i MP4), men stödjer även Full-HD-upplösning (1 920 x 1 080, 50p i AVCHD Progressive-formatet). Videoinspelningen startar du via en dedikerad knapp på kamerans ovansida.

Panasonic Lumix LX100

LX100 erbjuder även seriebildtagning med 11 bilder per sekund, och man har också passat på att lägga till några nya fokusmetoder. Bland dessa kan nämnas Full Area AF, som gör det möjligt att ställa in fokus var du vill i synfältet. Fokusområdet har dessutom utökats till 49 zoner, och med Low Light AF fungerar autofokusen i -3EV-ljussituationer så att du ska kunna uppnå perfekt fokus när stjärnorna på natthimlen är den enda ljuskällan.

Panasonic Lumix LX100 finns tillgänglig i butik redan nu i färgerna svart och silver, och det rekommenderade priset ligger på cirka 9 500 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.