PANASONIC LUMIX GX8 MED DUBBEL STABILISERING

Nyheter 7 aug 2015

Nya Panasonic Lumix GX8 innehåller, bland annat, en helt nyutvecklad Dual IS-bildstabilisator, en 20,3-megapixelsensor, en lutningsbar elektronisk sökare, och erbjuder filmning i 4K

PanasonicLumixGX8-fram-Wordpress

Nu har Panasonic lanserat efterföljaren till den spegellösa GX7-modellen, och nykomlingen heter, inte helt otippat, DMC-GX8. Bland nyheterna noteras 4K-video och Panasonics första dubbla bildstabilisator.

Kameran har en inbyggd Digital Live MOS-sensor på 20,3 megapixel och en nyutvecklad Venus Engine-bildprocessor. Det nyutvecklade bildstabiliseringssystemet bygger på en kombination av bildstabilisering i objektivet och bildstabilisering i kamerahuset. Det ska göra att även rejäl handskakning ska korrigeras.

PanasonicLumixGX8-bak-Wordpress

En intressant uppdatering jämfört med föregångaren är den nya 4K-videofunktionen. Lumix GX8 kan spela in högupplöst QFHD-video i 3840 x 2160 vid 25p (50Hz), eller 24p i MP4. Dessutom erbjuder kameran Full-HD-video (1920 x 1080) vid 60p (50 Hz) i AVCHD Progressive- eller MP4-format (MPEG-4/H.264).

4K-funktionen gör det bland annat möjligt att plocka ut en 8-megapixel-stillbild från en 4K-videosnutt. Kameran erbjuder dessutom de tre olika 4K-lägena 4K Burst Shooting, 4K Burst (Start/Stop), och 4K Pre-burst, vilka debuterade i nyligen lanserade Panasonic Lumix G7.

PanasonicLumixGX8-ovan-Wordpress

Det intressantaste läget är onekligen 4K Pre-burst, som ger möjlighet till kontinuerlig filmning, och sparar 30 bildrutor före, och 30 bildrutor efter att du har tryckt på avtryckaren. Det ger sammanlagt 60 4K-bildrutor per sekvens, och gör att du kan trycka till på avtryckaren så fort något intressant har hänt, vilket ger en sekvens som börjar strax innan du tryckte till strax efter tryckningen. På så sätt går det att fånga sekvenser som normalt missas vid filmning.

Lumix GX8 är utrustad med en nyutvecklad elektronisk sökare med 2 360 000 pixlar. Sökaren kan, precis som föregångarens sökare, lutas 0-90 grader.

PanasonicLumixGX8-EVF-Wordpress

Vidare kan nämnas att GX8 även har ett förbättrat multipelt panoramaläge, erbjuder ett ljudlöst läge, fjärrkontroll via smartphone, integrerad WiFi, P/A/S/M-läge vid videoinspelning, anslutningsmöjlighet för mikrofon, och en hel del till.

Panasonic Lumix GX8 kommer finnas tillgänglig från mitten av augusti till ett pris av ca 14 000 kronor i grundutförande, och för cirka 18 000 kronor inklusive ett 14-140 mm-objektiv.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.