NY 18-200-MEGAZOOM FRÅN TAMRON

Nyheter 7 aug 2015

Tamron lanserar nu ett nytt 18-200 mm-objektiv med bildstabilisering, väderskydd och snabb autofokus. Vikten är dessutom ovanligt låg med tanke på den typ av objektiv det handlar om

Tamron18-200mmDI_II_VC-Wordpress

Objektivet ersätter den tidigare 18-200-zoomen, och är nykonstruerat. Objektivkonstruktionen består av 17 linser i 14 grupper och ger, förutom det stora zoomområdet, också möjlighet till närbilder med en avbildningsskala på 1:4. Bländaromfånget ligger på f/3,5-f/6,3, och filtergängan mäter 62 mm i diameter.

Zoomomfånget ligger alltså på 18-200 mm, vilket i 35 mm-världen innebär 28-310 mm. Trots zoomomfånget så väger objektivet endast 400 gram, vilket gör det till det lättaste objektivet i sin klass. Längden utan motljusskydd ligger på 96,6 mm för Canonmodellen, och 94,1 mm för Nikonmodellen. Nykomlingen finns även med Sonyfattning.

I paketet följer, förutom objektivet, även med ett objektivlock, samt ett bladformat motljusskydd.

Tamron 18-200 mm F/3,5-6,3 Di II VC beräknas finnas i butik i slutet av augusti, och kommer då att kosta ca 2 600 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.