PANASONIC LUMIX TZ70 – LITEN, KOMPAKT OCH 30X ZOOM

Nyheter 9 jan 2015

Den senaste modellen i Panasonics resekameraserie heter Lumix TZ70, och här har företaget skruvat på en hel del sedan den föregående modellen. Bland annat är pixlarna i sensorn 1,5 gånger större än i TZ60-modellen, och det är en åtgärd som ska ge skarpare bilder och videoklipp även i ljussvaga situationer.

Panasonic Lumix TZ70

Nya Panasonic Lumix TZ70 är en kompaktkamera med en nyutvecklad MOS-sensor på 12,1 megapixlar. Enligt Panasonic är sensorns pixlar över 1,5 gånger större än i föregångaren TZ60. Resultatet ska bli skarpare bilder och videoklipp även i ljussvaga situationer.

Vidare är kameran utrustad med ett 30x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 24-720 mm, och för skarpa bilder med längre slutartider sörjer den inbyggda 5-vägs bildstabilisatorn.

För den filmintresserade kan det vara bra att känna till att kameran klarar att filma i Full-HD-upplösning (1920 × 1080, 50p, PAL).

Panasonic Lumix TZ70

Wi-Fi-anslutning och NFC hjälper dig att dela bilder och videoklipp på sociala medier, och genom att koppla kameran till din smartphone kan du använda den som fjärrkontroll om du själv vill vara med på bilden. På smartphone-skärmen ser du då samma bild som du skulle ha sett i kamerans sökare. Du kan där även kontrollera zoom och andra funktioner innan du trycker på utlösaren. Om du exempelvis gillar att ta hoppbilder hjälper Jump Shot-funktionen dig att ta bilder just när du befinner dig allra högst upp i hoppet.

Kameran erbjuder 15 olika filtereffekter och en intervallfotograferingsfunktion som gör det möjligt att ta flera bilder i ett tidsintervall och sedan sätta ihop dem till en MP4-videofil.

Kontrollringen som är placerad på objektivet ger kontroll över exponering och zoom. Den ger också tillgång till de mest använda funktionerna, exempelvis bländare, slutartid, fokus, filtereffekter och scenläge.

Panasonic Lumix TZ70

Den elektroniska sökaren har en ögonsensor som ska göra det enklare att få kontroll på kompositionen när du zoomar eller använder manuellt fokus, eller exempelvis när solen är stark och det är svårt att se på den tre tum stora LCD-skärmen.

Via focus peaking-funktionen får du information om när bästa möjliga fokus är uppnådd vid användning av den manuella fokusringen.

Panasonic Lumix TZ70 finns tillgänglig i slutet av februari/i början av mars till ett pris på cirka 4 500 SEK.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.