OLYMPUS LANSERAR KOMPAKT TELEOBJEKTIV PÅ 300 MM

Nyheter 8 jan 2016

Från och med mars månad så kan du köpa Olympus nya teleobjektiv M.ZUIKO DIGITAL ED 300 mm 1:4.0 IS PRO vilket ger en brännvidd på motsvarande 600 mm i 35 mm-världen

OlympusM-ZUIKO_DIGITAL_ED_300mm4-0IS_PRO-Wordpress Nu passar Olympus på att lansera ett rejält teleobjektiv med namnet M.ZUIKO DIGITAL ED 300 mm 1:4.0 IS PRO. Det handlar alltså om ett objektiv för Micro Four Thirds-fattningen som erbjuder en brännvidd på 300 mm, vilket alltså motsvarar hela 600 i 35 mm-världen.

Olympus skriver i sitt pressmeddelande att du på en Olympus OM-D E-M1 eller E-M5 Mark II nyttjar objektivets fulla potential, och därmed ska få blixtsnabb autofokus. Objektivet är dessutom damm-, stänk- och frysskyddat.

M.ZUIKO DIGITAL ED 300 mm 1:4.0 IS PRO väger 1 270 gram och är utrustad med en bildstabilisator som synkas med det 5-axliga bildstabiliseringssystemet som finns i OM-D E-M1 och E-M5 Mark II. Enligt Olympus ska resultatet motsvara hela 6 steg.

Fokuskoppling (Focus Clutch) ska ge dig möjlighet att direkt skifta mellan förinställda fokuspunkter och objektivets snabba autofokus, och ovanpå objektivet finns tre omkopplare som du kan använda med ett finger utan att titta. På objektivets vänstersida sitter en Fn-knapp som går att skräddarsy med en av 27 möjliga funktioner. I mitten sitter knappen för aktivering och avstängning av objektivets inbyggda bildstabilisering, och med den högra knappen växlar du fokusområde.

Intressant är också objektivets närgräns på blott 1,4 meter mellan frontlins och motiv, plus 0,48x förstoring. Avslutningsvis kan även nämnas att objektivet har en linskonstruktion med 17 element i 10 grupper, erbjuder en filterdiameter på 77 mm, och väger 1 475 gram med stativadapter.

Nykomlingen kommer att finnas tillgänglig i butik i mars 2016, till ett cirkapris på 26 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.