100-400 MM TELEZOOM FRÅN PANASONIC

Nyheter 8 jan 2016

Nu har Panasonic lanserat ett intressant telezoomobjektiv på 100-400 mm, vilket omräknat motsvarar 200-800 i 35 mm-världen

PanasonicLeicaDG_VARIO-ELMAR_100-400mm_F4-0-6-3ASPH-Wordpress Det senaste telefotoobjektivet från Panasonic heter Leica DG VARIO-ELMAR 100-400 mm F4.0-6.3 ASPH. Nykomlingen kan anslutas till valfri Micro Four Thirds-kamera och är utrustad med inbyggd optisk bildstabilisator – Power Optical Image Stabilisation (O.I.S.).

Objektivet innehåller 20 linselement i 13 grupper, och bland linserna noteras en asfärisk ED-lins, en UED-lins, samt två ED-linser.

Objektivet erbjuder ett zoomomfång på motsvarande 200-800 mm i 35-mm-världen, och en möjlighet till 0,5x förstoring. Under skalet återfinns dessutom en niobladig bländare, vilket bör säkerställa en riktigt rund bokeheffekt.

Utöver ovanstående så är det nya Panasonicobjektivet utrustat med ett stativfäste som ska göra det snabbt och enkelt att byta mellan landskaps- och porträttläge. Det fina i sammanhanget är att man i det här fallet har skapat en lösning där reglagen för fokusbegränsning, bildstabilisator och manuell fokusering fortfarande enkelt går att nå även om du har vridit kameran från landskap till porträttläge.

Objektivet väger 985 gram, och erbjuder en filterdiameter på 72 mm. Objektivet är vädertätat, och i priset ingår ett motljusskydd,

Objektivet finns tillgängligt i butik från slutet av januari 2016 till ett cirkapris på 18 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.