OLYMPUS AVSLÖJAR OBJEKTIVPLANER

Objektiv 20 feb 2015

Olympus avslöjade nyligen lite av sina objektivplaner för det kommande året. Lagom till sommaren är det dags för lanseringen av fisheyeobjektivet M.Zuiko Digital 8 mm 1:1,8 Pro, vilket är ett fastobjektiv med en brännvidd på motsvarande 16 mm. Även superteleobjektivet M.Zuiko Digital 300 mm 1:4 Pro, på motsvarande 600 mm, och vidvinkelzoomen M.Zuiko Digital 7-14 mm 1:2,8 Pro är på gång

Olympus8mm-f18-fisheye-Wordpress

Olympus har nu avslöjat lite av företagets planer för kommande objektiv, och vi noterar bland annat att man kommer att lansera ett ljusstarkt (1:1,8) 8-millimeters fisheyeobjektiv i Pro-serien.

Olympus lovar i sin pressinformation att det nya objektivet kommer att vara extremt kompakt och lätt.

Dessutom avslöjar man att ett anpassat frontfilter till undervattenshus är under utveckling så att det ska vara möjligt att ta bilder från havets djup och ända upp till stjärnhimlen.

Det andra kommande objektivet från Olympus kommer att få beteckningen M.Zuiko Digital 7-14 mm 1:2,8 Pro. Det erbjuder bländare 2,8 över hela zoomomfånget, och är damm- och stänkskyddad. Båda de nyss nämnda objektiven dyker upp under sommaren.

Ytterligare ett nytt Olympusobjektiv är under uppsegling, och det är ett Supertele på 300 mm med beteckningen M.Zuiko Digital 300 mm 1:4 Pro. Objektivet har en brännvidd på motsvarande 600 mm, och kommer enligt Olympus att vara väderskyddat och mycket kompakt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.