NYTT 35 MM-OBJEKTIV TILL PENTAX 645

Nyheter 12 Nov 2015

Pentax fortsätter att lansera nya objektiv till Pentax 645, och det senaste i raden är en uppdatering av vidvinkelobjektivet med 35 mm brännvidd

Pentax_HD_D_FA645_35mm_F35_AL_IF-Wordpress

Det nya objektivet – HD Pentax-D FA645 35mm F3,5 AL (IF) – ersätter den tidigare 35 mm F3,5, och har bland annat försetts med ett nytt asfäriskt linselement och Pentax nya HD-reflexbehandling för att säkerställa bra resultat ihop med den digitala sensorn.

Objektivet ger en bildvinkel som motsvarar en brännvidd på 27,5 mm, i 35-mm-formatet när det är monterat på en Pentax 645D eller 645Z.

Konstruktionen består av 10 linser i 7 grupper, och har en närgräns på 30 centimeter.

Vidare har objektivet internfokusering, bländare med 9 lameller för en rund bländaröppning, och möjlighet att hantera ett polarisationsfilter med monterat motljusskydd.

HD Pentax-D FA645 35mm F3,5 AL (IF) beräknas finnas i handeln i december, och kommer då att få ett cirkapris på 27 600 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.