TVÅ NYA NATUR- OCH SPORTOBJEKTIV FRÅN PENTAX – PLUS KOMMANDE FULLFORMATARE

Objektiv 5 feb 2015

Pentax utökar sitt sortiment av objektiv med ett 70-200 mm f/2,8, och ett 150-450 mm f/4,5–5,6. Man aviserar dessutom en fullformatskamera för leverans senare i år

Pentax150-450mm_Pentax70-200mm_gruppbild-Utvald

Pentax sortiment av objektiv har hittills haft en del luckor, men nu ändrar man lite av det problemet genom att lansera objektiven HD Pentax-D FA* 70-200 mm F/2,8 ED DC AW och HD Pentax-D FA 150-450 mm F/4,5–5,6 ED DC AW.

HD Pentax-D FA* 70-200mm F/2,8 ED DC AW

Stjärnan i produktnamnet indikerar att objektivet ingår i Pentax *-serie, och därför ska hålla en kvalitet utöver det vanliga. Det handlar om en snabb telezoom med linser som har Pentax antireflexbehandling Aero Bright Coating, som ska ge hög ljustransmission, samtidigt som oönskade reflexer ska minimeras. Frontlinsen är dessutom försedd med smutsavvisande SP-coating (Super Protect).

Objektivet är också försett med det nya ”Quick-Shift-Focus”-systemet vilket gör att det snabbt går att växla mellan tre olika lägen; QFS/A, QFS/M och MF, utan att släppa blicken från motivet.

QFS/A är ett läge som prioriterar autofokus, men låter användaren finjustera skärpan efter att autofokuseringen är klar. QFS/M använder också autofokus, men låter användaren när som helst påverka skärpeinställningen manuellt. Växlar man till MF är skärpeinställningen helt manuell.

Objektivet är dessutom väderskyddat.

HD Pentax-D FA 150-450mm F/4,5–5,6 ED DC AW

HD Pentax-D FA 150-450mm F/4,5–5,6 ED DC AW är ett supertele som på ett kamerahus som exempelvis K-3 får en brännvidd på motsvarande 230–690 mm.

Även det här objektivet är försett med antireflexbehandling och väderskydd, och har det nya ”Quick-Shift-Focus”-systemet.

Ny fullformats spegelreflex från Pentax

Pentax nya fullformatskamera är ännu inte namngiven, men det vi i nuläget känner till är att den kommer att ha K-fattning, precis som övriga Pentax-modeller. Den kommer även vara kompatibel med alla DA-objektiv med hjälp av en APS-C beskärningsfunktionfunktion. Den nya kameran är planerad för leverans i slutet av året.

De nya objektiven börjar levereras under april 2015 till följande cirkapriser:

HD Pentax-D FA* 70-200mm F/2,8. Ca-pris: 23 199 kronor.

HD Pentax-D FA 150-450mm F/4,5–5,6. Ca-pris: 25 799 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.