MASSOR AV NYTT FRÅN PENTAX

Systemkameror 12 feb 2015

Nu passar Pentax på att lansera en ny systemkamera, ett nytt objektiv och en ny blixt. Samtliga tre är dammtäta och väderskyddade

Pentax K-S2

Låt dig inte luras av namnet K-S2 för, enligt Pentax, handlar det inte om någon efterföljare eller uppgradering av K-S1, utan om en helt ny kamera, även om alla Pentax-användare kommer att känna igen mycket.

Precis som K-50 och K-3 är K-S2 en väderskyddad modell, och den har drygt 100 tätningar som skyddar mot regn, fukt och sand. Tekniskt har kameran mycket gemensamt med K-3, exempelvis saknar den anti-aliasing-filter. Istället är kameran utrustad med en simuleringsfunktion för att få ut maximal prestanda ur CMOS-sensorn på 20,12 megapixlar. Dessutom erbjuds vibrationsreducering inbyggd i kamerahuset, ISO-inställning upp till 51200, och autofokus med 11 fokuspunkter, varav 9 korslagda.

Pentax K-S2

Kameran har en nyutvecklad HDR-funktion som ska ge korrekt exponering även i svåra och kontrastrika ljusförhållanden. Videoläget filmar i Full-HD-upplösning, och stereoljud tas upp med de inbyggda mikrofonerna.

Nytt i Pentaxsammanhang är att kameran har inbyggt Wi-Fi- och NFC-stöd, samt en roterbar LCD-skärm.

Pentax K-S2

K-S2 kommer i tre standarfärger; svart, vit och svart/orange. Utöver det kommer fler färgkombinationer att erbjudas som beställningsvara.

Ny kitzoom

I kit kommer kameran att levereras med en helt ny normalzoom med beteckningen Pentax DA L 18-50mm F/4-5,6 DC WR RE. Objektivet är endast 41 mm i viloläge, och motsvarar 27,5-76,5 mm i 35mm-fomatet. Därtill är det dammtätt och väderskyddat, och erbjuder Pentax ”Quick-Shift-Focus”. Det sistnämnda ger omedelbar växling mellan autofokus och manuell skärpeinställning.

Pentax HD DA 18-50

Väderskyddad blixt

Ännu en nyhet från Pentax är den lilla kompakta, dammtäta och väderskyddade blixten AF 201 FG. Den har 20 i ledtal vid ISO 100, och är vridbar uppåt.

Pentax AF 201 FG

Samtliga tre Pentax-nyheter börjar levereras under april, och kommer att få följande cirkapriser:

Pentax K-S2 med 18-50 mm WR: ca 7 500 kronor.

HD Pentax DA 18-50mm WR: ca 2 800 kronor.

Pentax AF 201 FG: ca 1 700 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.