Ny GPS-modul till Pentax

Kringutrustning 10 jun 2011

Pentax har lanserat en ny GPS-modul O-GPS1 till sina senaste systemkameror, allt för att du så snabbt och enkelt som möjligt skall kunna geotagga dina bilder. Du monterar enheten i blixtskouttaget på kamerans ovansidan och helt automatiskt utökas informationen i bildens metadata med longitud, latitud och vid vilken höjd du befann dig när du tog bilden. Denna information kan sedan kombineras med program som till exempel Google Earth, för att visa var dina bilder är tagna.
Utöver de här klassiska GPS-funktionerna har Pentax dessutom kryddat enheten med lite andra spännande funktioner, till exempel Astroracer. Astroracer beräknar med hjälp av GPS-informationen hur stjärnor och planeter rör sig i förhållande till den plats du befinner dig på och med hjälp av de beräkningarna kan sensorn flyttar för att himlakropparna skall avbildas som fasta punkter istället för otydliga streck som annars blir resultatet vid långa exponeringstider. Utöver den här futuristiska funktionen har även enheten en enkelt navigeringsfunktion som hjälper dig hitta tillbaka till platsen där en viss bild är tagen, samt en elektronisk kompass som visar kamerans riktning på displayen.

O-GPS1 kommer att finns i butik från mitten av juni till ett pris på cirka 1 600 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.