SONY A68 MED A-FATTNING OCH 4D-FOKUS

Nyheter 12 Nov 2015

Nya Sony A68 delar många funktioner med A77 II-modellen, och bland specifikationerna noteras bland annat Sonys 4D-fokussystem och hela 79 fasdetekterande AF-punkter

SonyA68-fram-Wordpress

Nykomlingen A68 delar många funktioner med α77 II, bland annat har den Sonys 4D-fokussystem som, enligt Sony, ska ge extra bra AF-prestanda under alla fotograferingsförhållanden – även i belysning så svag som EV-2.

Kamerans fasdetekteringssystem använder hela 79 fasdetekterande AF-punkter, inklusive 15 korspunkter, och en dedikerad f/2,8 AF-sensorpunkt för svagt upplysta motiv. Därtill gör Sonys halvtransparenta spegelteknik konstant AF-spårning upp till 8 bilder per sekund möjlig vid serietagning.

Under skalet sitter en 24 MP PS-C Exmor CMOS-sensor, och bildprocessorn BIONZ X. Kameran erbjuder därtill ett känslighetsomfång på ISO 100-25600.

För inspelning av Full-HD-filmer används formatet XAVC S med en bithastighet på upp till 50 Mbps, vilket ska ge enastående detaljrikedom och lågt brus. Sonytekniken med en halvtransparent spegel möjliggör kontinuerlig autofokus

OLED-sökaren på kamerans baksida är elektronisk och ger en bildtäckning på 100 procent, vilket garanterar att det som syns också är det som fotograferas.

På baksidan återfinns även en 2,7-tums LCD-skärm, som kan vinklas till 135 grader uppåt, eller 55 grader nedåt för komposition från en mängd olika vinklar. På kamerans ovansida sitter även en bakbelyst skärmen som möjliggör överblick över kamerainställningar.

Sony A68 kommer att finnas tillgänglig i butik i mars 2016. Enbart kameran kommer då få ett cirkapris på 5 800 kronor, medan kameran tillsammans med ett kitobjektiv på 18-55 mm kommer att få cirkapriset 6 800 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.