Nya Pixma-skrivare från Canon

Nyheter 31 aug 2010
Canon Pixma MG8150

Canon lanserade nyligen ett stort antal skrivare och multifunktionsenheter för konsumenter, och bland nykomlingarna återfinns de två mest avancerade multifunktionsenheterna Pixma MG8150 samt Pixma MG6150.

Praktiska funktioner som autoduplex i skrivaren ryms i enheten som går i svart med blank finish.

Pixma MG8150 och Pixma MG6150 kombinerar Canons skrivhuvudsteknik Fine med sex separata bläckpatroner, inklusive en grå för fotoutskrifter i gråskala och färg med professionell kvalitet. Båda modellerna skriver ut ett kantfritt 10 x 15 cm färgfotografi på cirka 20 sekunder. PIXMA MG8150 kan scanna och skriva ut 35 mm filmremsor och diabilder, och båda modellerna klarar tvåvägsmatning av papper, automatisk duplex och direktpåskrift på kompatibla DVD-, CD- och Blu-ray-skivor.

Canons nya peksystem erbjuder belysta knappar på pekpanelen, och användargränssnittet belyses för att hjälpa till vid navigeringen och visar användaren vilka funktioner och arbetssätt som kan användas för tillfället. De nya modellerna har dessutom en snabbhantering som ger den snabbaste direktvägen för åtkomst till funktioner som används ofta.

Menyinställning och användning av funktionsknappar innebär dessutom att användarna snabbt och enkelt når fler av de önskade funktionerna direkt från startdisplayen.

De båda nykomlingarna är dessutom utrustade med funktionen Full HD Movie Print, med vilken det är möjligt att skriva ut enstaka bildrutor från videosekvenser i Full-HD-upplösning.

För den nätverksintresserade kan det också vara intressant att känna till att båda modellerna erbjuder både kabelbaserad (Ethernet) och trådlös (Wi Fi) anslutningsmöjlighet.

Både Pixma MG8150 och Pixma MG6150 kommer att finnas tillgängliga från och med september 2010, och priserna är satta till 3 700 kronor (Pixma MG8150), respektive 2 400 kronor (Pixma MG6150).

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.