CANON CONNECT STATION CS100 – FOTOLAGRING PÅ ETT STÄLLE

Nyheter 29 jan 2015

Vill du spara alla dina bilder och filmer på ett ställe, och även behöver en lösning för att visa dina alster? Då kan kanske nya Canon Connect Station CS100 vara något för dig.

Canon Connect Station CS100

Nu har Canon lanserat Connect Station CS100, vilket är en fotolagringsenhet med vilken du kan spara, visa och dela bilder och filmer.

Connect Station CS100 är tänkt att användas som ett centralt hemmanav som kan lagra upp till 1 terabyte. Enligt Canon ska bilder och filmer med ett enkelt handgrepp gå att importeras från Canons kameror och videokameror som erbjuder NFC-koppling. Det går dock att överföra bilder även från andra enheter. De kan då importeras via USB-anslutning, eller direkt från ett minneskort. Intressant i sammanhanget är även att det är möjligt att överföra bilder och filmer från smartphones eller surfplattor via Wi-Fi och en webbläsare.

Efter att man lagrat sina bilder och filmer så går det att koppla upp Connect Station mot exempelvis en TV via HDMI, och allt visas då i full-HD-upplösning. Ett annat sätt är att trådlöst visa albumen på en smartphone, surfplatta eller dator via en webbläsare.

Med Connect Station CS100 går det även att, via TV:n, organisera bildbiblioteket. Du kan då använda den infraröda fjärrkontrollen för att se bilderna i datumordning, eller skapa album med särskilda teman.

Enheten använder Canon Image Gateway för delning av bilder och filmer till sociala medier – liksom till Irista, Canons molnbaserade plattform för bildhantering. Album kan också skickas i full upplösning för delning till andra Connect Stations CS100. Och de lagrade bilderna kan till och med skrivas ut utan att någon dator behövs – via en skrivare med PictBridge och stöd för trådlöst LAN.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.