CANON UTÖKAR INSTEGSSEGMENTET MED TVÅ NYA MODELLER

Systemkameror 13 feb 2015

Nu lanserar Canon, inte bara en, utan hela två nya instegskameror i systemkamerasegmentet. De nya modellerna heter EOS 760D och EOS 750D

CanonEOS760D-fram-Wordpress

Canon EOS 700 ersätts nu av två nya instegsmodeller, nämligen EOS 750D och EOS 760D. Nykomlingarna är identiska, förutom ett par detaljer som bara återfinns hos EOS 760D. Dessa är en ögonsensor på den optiska sökaren, en extra mindre LCD-skärm på kamerans ovansida, kontinuerlig fokusering i live-view-läget, inmatningsratt på baksidan med enkel åtkomst till en rad viktiga inställningar, samt en möjlighet att spela in HDR-filmer i realtid.

Under skalet på de två nykomlingarna sitter en nyutvecklad 24,2-megapixelssensor och Canons DIGIC 6-bildprocessor. ISO-omfånget sträcker sig mellan ISO 100-ISO 12800, och flimmeravkänningen som EOS 7D Mark II var först med ska, enligt Canon, ge stor flexibilitet och konsekvent exponerade bilder i konstgjord belysning.

Med serietagning på fem bilder fångar kamerorna även väldigt snabba händelseförlopp, och autofokussystemet är utrustat med 19 korssensorer. Det sistnämnda är en förbättring från föregångarens 9 autofokuspunkter.

Canon EOS 760D

Vidare klarar kamerorna att spela in filmer i Full-HD-upplösning och i MP4-format, och motiven ska, enligt Canon, alltid vara i fokus tack vare hybrid-CMOS AF III-modulen, som bland annat är extra bra på att följa motiv.

EOS 760D erbjuder dessutom många extra kreativa inspelningslägen för filmare. I HDR-filmläget exempelvis spelar du in filmer med detaljer både i skuggiga och skarpt belysta områden, och med Miniatyreffekt skapas en liknande effekt som med ett Tilt-Shift-objektiv.

Båda de nya kameramodellerna är utrustade med en vinklingsbar och tryckkänsliga 3-tumsskärm på baksidan, och via Wi-Fi och närfältskommunikation (NFC) går det att dela bilder och filmer. Det gör att du kan ladda upp bilder till sociala nätverk eller lagra dem via molntjänster, exempelvis Canons bildhanteringstjänst Irista. Via närfältskommunikation går det att ansluta och överföra bilderna till en Canon Connect Station, eller till NFC-aktiverade smarta enheter.

Canon EOS 760D

Canon EOS 750D kommer att få ett cirkapris på 7 000 kronor, och Canon EOS 760D kommer att få ett cirkapris på 7 500 kronor. Säljstart är maj 2015.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.