Ny slingmodell från Lowepro

Nyheter 5 jun 2013

Lowepro, som på senare tid lanserat en rad med ryggsäckar för sportiga fotografer kommer nu med två slingmodeller i samma typ av material. Det betyder lätta väskor i tåligt material som inte ser ut som typiska fotoväskor.

Lowepro Photo Sport Shoulder

Lowepro Photo Sport Shoulder 18L och 12L har båda flexibel inredning som går att anpassa mellan traditionella spegelreflexkameror och de nya spegellösa modellerna. Hela inredningen kan även lyftas ur när du vill lämna kameran hemma och bara ha med dig en vanlig väska på stan.

”Detta är egentligen en vidareutveckling av Passport Sling som är en av våra stora succémodeller, nu med de nya lätta, tåliga materialen som utmärker Photo Sport-serien”, säger Lasse Ericson, produktchef hos Focus Nordic.

Förutom den flexibla fotoinredningen som går att anpassa efter den kameratyp man har, finns också fack för en läsplatta med skydd, minneskort och personliga tillbehör.

Bärremmen är justerbar för att ge optimal bärkomfort, och går att anpassa utefter bärsätt – som vanlig axelremsväska, slingväska hängande på sidan eller på ryggen.

Photo Sport Shoulder 18L

Den större modellen har måtten 16 x 13 x 19,5 cm och väger 0,5 kilo. Den rymmer en större spegelreflexkamera med 24-70 mm (exempelvis Nikon D800 kamerahus med Tamron 24-70 f/2,8), vattenflaska, läsplatta (upp till 10 tum), samt en mängd mindre fototillbehör och personliga föremål.

Alternativt en spegellös systemkamera (exempelvis Panasonic G5) plus två extra objektiv, vattenflaska, läsplatta (upp till 10 tum), samt en mängd mindre fototillbehör och personliga föremål.

Photo Sport Shoulder 12L

Den mindre modellen har måtten 12,5 x 10,5 x 15,5 cm och väger 0,4 kilo. Den rymmer en mindre spegelreflexkamera med 18-55 mm (exempelvis Nikon D5200 med 18-55 mm), vattenflaska, läsplatta (upp till 10 tum), samt en mängd mindre fototillbehör och personliga föremål.

Alternativt en spegellös systemkamera (exempelvis Panasonic G5) plus ett extra objektiv, vattenflaska, läsplatta (upp till 10 tum), samt en mängd mindre fototillbehör och personliga föremål.

Båda modellerna kommer i kombinationen Purple/Grey, och kommer att finnas tillgängliga i handeln från och med juni till ett pris på ca 850, respektive 750 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.