MATA INSPIRATIONEN

Teknik 16 mar 2015

Matbilder kan göra mer än reta aptiten

MataInspirationen-Wordpress 

Är det inte tillräckligt spännande att fota sommarens grillfester? Varför inte testa andra typer av matfotografering? – till exempel att fota mat som växer eller förbereds.

2014 års vinnare av tävlingen Pink Lady Food Photographer of the Year, Tessa Bunney, vann det prestigefulla priset med en dokumentärbild av en kvinna i Hanoi som förbereder nudlar.

Tessa har arbetat som bildjournalist med inriktning på dokumentärfotografering i sydöstra Asien ett tag, men du behöver inte åka så långt för att ta tankeväckande bilder. ”Du kan arbeta med små lokala matproducenter och bönder”, förklarar Tessa. ”Jag ville återkoppla till maten vi äter med en kultur, landskap och ett sätt att leva.”

Sätt igång

  • Om du diskuterar med matproducenten om hens liv så kommer du se på mat på ett annat sätt – och ändra ditt sätt att fotografera.
  • Även i ett stökigt kök ska du försöka hålla bakgrunden så ren som möjligt och isolera ditt motiv med en stor bländare eller ett långt objektiv.
  • Ställ in en tillräckligt kort slutartid för att fånga händelserna – använd alltid högre ISO-tal vid behov.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.