GÖR DIN EGEN GEL

Teknik 14 mar 2015

Tänk kreativt – även med ett väldigt seriösa motiv

GorDinEgenGel-Wordpress 

Har du någonsin fotat en lokal företagare eller förgrundsfigur? När man gör det är det lätt att fotografera enligt regelboken. Men bara för att det är ett allvarligt motiv betyder det inte att du inte kan vara kreativ.

Få tidningar är mer vördnadsvärda och konservativa än The Wall Street Journal, men för ett projekt om Kinas nya entreprenörer och miljardärer övertalade fotografen Stefen Chow cheferna att låta honom testa lite coola ljuseffekter. ”Blixtar med gel i olika färger låter dig måla bilden med ljus”, säger han. ”För WSJ-projektet använde jag sex olika ljuskällor med olika färger, och det tog ungefär tre timmar att komma fram till rätt balans innan jag tog in huvudmotivet.”

www.stefenchow.com

Sätt igång

  • Stefen använde en Nikon D800 för det här projektet – ”Den höga pixelmängden ger dig självförtroende när du arbetar med flera blixtar, och jag älskar färgåtergivningen”, säger han.
  • Gå igenom med motivet vad du försöker skapa, och förbered allt innan motivet placeras ut. Självförtroende föder självförtroende.
  • Lägg inte en förmögenhet på dyr färgad gel. Stefen köpte flera olika färger från ett lokalt byggvaruhus.
  • Stefen ställde in blixtarna på att fungera med fyra Nikon Speedlightblixtar, men testa gärna en enklare teknik.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.