TESTA EN HÅLKAMERA!

Teknik 5 Dec 2015

Ta en bild utan objektiv

TestaEnHalkamera-WordpressDet finns många sätt på vilka du kan tillverka en hålkamera – allt från att använda en papplåda eller soptunna, eller helt enkelt montera av objektivet från din systemkamera. Den här gamla fototekniken har funnits sen fotografins barndom, och i princip handlar det hela om att utnyttja ett litet hål i kamerans front som får agera objektiv.

För 15:e året i rad hölls World Pinhole Day (ungefär ”hålkameradagen”) den 26:e april 2015. Syftet var att ta en bild med en hålkamera och sedan ladda upp bilden till arrangörens webbplats. Förutom att engagera massor av människor online så hölls det i år hundratals lokala hålkameraevent över hela jorden.

www.pinholeday.org

Börja redan idag

• Mer information om hålkamerafotografering, och hur du bygger en rad olika typer av hålkameror hittar du på adressen
www.pinholeday.org/support.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.