FOTA DEN FANTASTISKA KUSTEN

Teknik 20 apr 2015

Använd långa slutartider för att ta drömska bilder vid kusten

FotaDenFantastiskaKusten2-Wordpress

Stränder och kustscener är ständigt återkommande populära motiv. Men hur får du kustmotiven att sticka ut och hur ser du till att de förblir intressanta att titta på när semestern är ett minne blott?
”Fota stränder och kuster vid den gyllene timmen eller i skymningen, och kom ihåg att även hamnar ser fantastiska ut vid den här tiden”, säger landskapsfotografen Nigel Hicks. ”Kontrollera även var solen går upp och ner så att du är på rätt plats vid rätt tidpunkt i relation till kusten.”

FotaDenFantastiskaKusten1-Wordpress

När det kommer till stränder rekommenderar Nigel att du koncentrerar dig på en sektion, istället för att försöka få med allt. ”Jag fotar en intressant del av en dyn, istället för att försöka få med allt”.

Sätt igång

  • Nigel använder objektiv på mellan 17 och 300 mm, men föredrar vidvinkelobjektiv för kustbilder.
  • Filter, särskilt tonade gråfilter, är användbara för solnedgångar där solen ofta är mycket ljusare än klipporna och förgrunden.
  • Att göra rörelser i vatten oskarpt är mer stämningsfyllt än att bara frysa det med en kort slutartid.

FotaDenFantastiskaKusten2-Wordpress

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.