MAGNUS FRÅN LEKSAND HYLLAS I SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS

Aktuellt 20 mar 2015

Vinnaren av årets upplaga av den svenska deltävlingen – Sweden National Award – i den internationella fototävlingen Sony World Photography Awards heter Magnus Åker. Den vinnande bilden heter Forest Fire och togs under en skogsbrand i Rättvik

SonyMagnusAker-Wordpress

Det var alltså Magnus Åker som vann den svenska deltävlingen av världens största fototävling Sony World Photography Awards, och det gjorde han med en bilder från en skogsbrand utanför Rättvik.

– Jag kunde inte tro mina ögon när jag fick mejlet från Sony World Photography Awards. Det betyder väldigt mycket. Jag har burit på tunga kameraväskor och stått ut med alla typer av väder för att ta bilderna jag har fantiserat om. Det här visar att det har varit värt all tid och kraft som jag har lagt på min hobby, säger Magnus Åker som till vardags jobbar som säljare på ett tryckeri.

Det var på Magnus sista semesterdag i somras som han tog den vinnande bilden.

– En kollega vid brandkåren berättade om en planerad skogsbrand i skogarna norr om Rättvik. Jag hoppade in i bilen och tog mig till en plats där jag kunde se lågorna på nära håll. Några timmar efter att branden hade börjat såg jag den lila tallen på stenarna som på något sätt hade överlevt elden. Vinden ändrades hela tiden så jag var tvungen att vänta, men till slut blåste den som jag ville.

Magnus Åker vinner kompaktkameran RX100 III från Sony. Han kommer även att flygas till London för att närvara vid öppningsceremonin av Sony World Photography Awards 2015. Vinnarbilden kommer att ställas ut på Somerset House i London som en del av utställningen Sony World Photography Awards 2015 från 24 april-10 maj

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.