Sony lanserar nu två nya Bloggie HD-modeller

Kompaktkameror 20 mar 2011
Bloggie FS3 FS1
Bloggie FS3 FS1

Sonys nya Bloggie-kameror (MHS-FS1 och MHS-FS3) har utrustats med teknik, just för det segment användare som vill komplettera sina bloggar och hemsidor med film- och stillbildsmaterial. Med hjälp av kamerorna kan användaren spela in video (MP4) och ta stillbilder för att därefter dela med sig av händelsen online.

MHS-FS3 är enligt Sony världens första HD 3D-minikamera. Speciellt för modellen är att den kan spela in MP4-video i Full-HD-upplösning (1920 x 1080 pixlar) och ta högupplösta stillbilder (5 megapixel), men på ett helt nytt sätt – nämligen i 3D.

MHS-FS3 har försetts med två objektiv och två bildsensorer, samt stereomikrofon och en inbyggd LED-lampa för filmning och fotografering i både 2D och 3D. Inspelningen kan sedan spelas upp i 3D (utan 3D-glasögon) på minikamerans 2,4-tums LCD-skärm, eller med 3D-glasögon på en 3D-kompatibel TV.

Den något enklare modellen utan 3D – MHS-FS1 (4GB) har samma kompakta design som MHS-FS3, men en något större skärm på 2,7 tum. Kameran finns i färgerna vitt och svart.

Bloggie-kamerorna erbjuder ”ansiktsavkänning” som automatiskt anpassar exponeringen, och de har dessutom en inbyggd USB-kontakt, samt en HDMI-utgång vilket gör det möjligt att föra över bilderna till en dator eller se inspelningar via en HD-TV.

Programmet som följer med kamerorna passar både för Mac- och Windowsdatorer, och det ska göra det enkelt att ladda upp bilder och filmer till tjänster som Facebook, YouTube och Fickr. Det är även enkelt att dela minnen med familj och vänner via Sonys Personal Space, som kan följas via en dator eller en smartphone-applikation.

De båda nya Sony-kamerorna finns tillgängliga i handeln från och med maj. MHS-FS1 kommer då att kosta ca 1 700 kronor, medan du kommer att få ge ca 2 700 kronor för MHS-FS3.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.