KRAFTFULL TRÅDLÖS VÄRSTING FRÅN EYEFI

Nyheter 19 mar 2015

Eyefi Mobi Pro är ett trådlöst SD-kort på 32 GB som bland annat erbjuder direkt överföring av RAW-filer till datorn, automatisk kategorisering av bilder, och en integrerad molntjänst

EyefiMobiPro32GB-Utvald

Nu har Eyefi lanserat ännu ett trådlöst SD-kort. Det heter Mobi Pro, är på 32 GB, och ska enligt tillverkaren bland annat göra det enkelt att komma igång med molntjänsten Eyefi Cloud. Dessutom har varje kort program för mobila enheter och dator förinstallerade.

Fotografen kan kontrollera vilka bilder som ska överföras till mobila enheter eller till datorn, och välja ut vad som ska delas eller synkroniseras.

Intressant i sammanhanget är att kortet ger möjlighet till trådlös överföring av både RAW- och JPEG-filer. Det gör det möjligt att exempelvis skicka en JPEG-fil till sin mobil för förhandsgranskning och för delning på sociala medier. RAW-filer kan skickas direkt till dator för vidare bearbetning i lämpligt RAW-redigeringsprogram.

Den trådlösa överföringen fungerar med tillgängligt trådlöst nätverk, men även ute i fält när nätverk saknas. Mobi Pro skapar då sin egen WiFi-hotspot vilket möjliggör överföring.

Ett års fri användning av Eyefi Cloud ingår vid köp av Mobi Pro, och tillsammans med lanseringen av det nya kortet utökas också antalet funktioner i både molntjänst och appar. Bland de nya funktionerna noteras exempelvis Omedelbar bildjämförelse som gör det möjligt för användaren att jämföra bilder och bilddata (Exif-data).

Bildernas originalupplösning behålls i Eyefi Cloud, men samtidigt så optimeras de för den enhet de ska visas på. Tack vare detta kan en fotograf välja att ha med sig hela sitt bildbibliotek på olika enheter utan att uppta mer utrymme än nödvändigt.

Eyefi Cloud använder ett analysprogram för att automatisk kategorisera bilder. Detta ska, enligt Eyefi ge en förenklad sökprocess när rätt bild ska hittas. Förutom att vanliga attribut som de som är lagrade i Exif-datan är sökbara, så skapas också sökbarhet på ett dussintal andra kriterier. Analysprogrammet känner exempelvis av om bilden är tagen inomhus eller utomhus, eller om den föreställer ett visst motiv.

Eyefi Mobi Pro 32 GB WiFi SDHC börjar levereras inom kort, och kommer då att kosta cirka 975 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.