Ny HD Snap från Sony

Kompaktkameror 11 sep 2010
Bloggie Touch MHS-TS20K

Sony lanserar nu en ny HD Snap-kamera. Den kompakta och stilrena modellen MHS-TS20K både filmar i Full HD och tar högupplösta bilder (12,8 megapixel).

Enligt Sony ska kameran vara extremt enkel att använda. Det enda du behöver göra är att sikta och trycka. Medan du filmar kan du även ta bilder utan att filmfunktionen stängs av. TS20K har försetts med en ljusstark 3-tumsskärm för att underlätta fotografering och filmning i dagsljus. Kameran har även utrustats med ett nytt gränssnitt som gör den ännu smidigare att använda jämfört med tidigare HD Snap-modeller.

Enheten har rena linjer med ytor i borstat aluminium, och kameran är också kompakt och är därför lätt att bära med sig var som helst.

TS20K är utrustad med en CMOS-sensor och ett f2.8-objektiv, och det nya läget Auto Macro gör att kameran får skarp fokus på objekt på så nära som 10 centimeters avstånd, och passar därför utmärkt för att ta närbilder.

Med den medföljande linsadaptern är det möjligt att spela in film eller ta bilder i 360 graders panorama – nu med dubbelt så hög upplösning jämfört med tidigare generationers HD Snap-kameror.

Det inbyggda USB-minnet gör det enkelt att koppla in kameran i din PC (samtidigt som batteriet laddas). Med drag and drop-funktionen lägger du sedan upp bilder eller HD-filmer på webben (på exempelvis Facebook eller YouTube). Du behöver inga ytterligare kablar eller program.

Om du inte har möjlighet att lägga upp bilderna direkt taggar du dem med hjälp av kamerans Share it later-funktion. Du hittar sedan bland dina bilder och laddar upp dem nästa gång du är online.

MHS-TS20K ska klara upp till fyra timmars inspelning i HD (1289 x 720/30p) på internminnet (8GB). Kameran lanseras i färgerna rosa, silver och svart.

Försäljningen startar i november och kameran kommer då att kosta cirka 2 600 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.