Lensbaby Composer Pro till hybrider

Objektiv 13 apr 2012

Lensbaby Composer Pro har sedan lanseringen våren 2011 lockat systemkameraanvändare att bli mer kreativa i sin fotografering. Objektivet ger användaren en så kallad ”sweet spot” där bilden är helt skarp. Denna punkt kan flyttas runt i bilden genom att objektivet lutas, så kallad ”tilt shift”. Mest känd är effekten att skapa bilder över folksamlingar eller stadsmiljöer som ser ut som en modellvärld.

Den stora nyheten är alltså att Lensbaby nu har lanserat ett objektiv som passar till spegellösa systemkameror, eller så kallade hybrider. Objektivet kommer med fattningar till Micro 4/3, Sony NEX och Samsung NX. Dessutom är gluggen kompatibel med Lensbabys Optic Swapsystem, vilket gör att den kan användas ihop med Edge 80, Sweet 35, Fisheye, Soft Focus, Pinhole/Zone, Single Glas, samt Plastic-tillbehören.

Composer Pro för hybridkameror finns redan i butik och det rekommenderade priset är 2 995 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.