VIDVINKEL OCH FISHEYE FRÅN SAMYANG

Objektiv 27 mar 2014

Nu introducerar Samyang ett 12 mm vidvinkelobjektiv, och samtidigt kommer man med ett ljusstarkt 8 mm Fish-eye-objektiv speciellt anpassat för filmning. Målgruppen är fotografer med spegellösa kameror.

Samyang 8mm - 12mm

Samyang 12 mm f/2,0 NCS CS är konstruerat för att klara spegellösa systemkameror med en sensorupplösning på över 24 megapixlar. Objektivet, som har ett bländaromfång på f/2,0-f/22, en närgräns på 0,2 meter, och är utrustad med 6 bländarblad, är dessutom raktecknande och kvalité och egenskaper ska bland annat uppnås med en linskonstruktion som består av 12 linselement i 10 grupper, varav en asfärisk lins, en hybrid-asfärisk och tre linser med ED-glas.

Enligt Samyang så ska objektivet lämpa sig speciellt bra för landskap, interiörer, arkitektur och astrofotografering. Det nya 12 mm-objektivet kommer att lanseras med fattningar för Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Sony E och MFT.

Det beräknas finnas tillgängligt i maj, och kommer då att kosta cirka 3 690 kronor.

Den andra nykomlingen heter Samyang 8 mm T3,1 V-DSLR UMC Fish-eye II. Även här är det spegellösa kameror som är målet, och fattningar finns för Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Sony E och MFT. Det erbjuder ett bländaromfång på mellan f/3,1 och f/22, har en närgräns på 0,3 meter, och innehåller sex bländarblad.

Det här är ett objektiv som är designat för de som gillar att filma med sin kamera. Objektivet har kuggar för ”Follow Focus-system”, och en steglös bländarinställning, vilket ger möjlighet att ändra skärpedjupet under filmning.

Konstruktionen består av 11 linselement i 8 grupper och ger en diagonal bildvinkel på 180 grader. Det i kombination med en närgräns på 0,3 meter ger möjlighet till intressanta filmvinklar. Objektivet är konstruerat för att möta kraven från kameror med riktigt hög upplösning (över 24 MP).

Samyang 8 mm T3,1 V-DSLR UMC Fish-eye II dyker upp i butik under maj månad, och kommer då ha ett cirkapris på 3 490 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.