Lägg världen vid dina fötter

Teknik 21 jun 2013

Rikta kameran neråt när himmelen öppnas

LaggVarldenVidDinaFotter-Wordpress

Varför inte utforska den fotografiska potential som finns i en enkel vattenpöl? Det måste ha slutat regna för att du ska få en spegelblank reflektion, men avfärda ändå inte effekten krusningar kan ge dina bilder.

Bege dig till en plats med intressant arkitektur eller industridrag efter ett kraftigt regnfall. Områden som du normalt inte skulle överväga kan se helt annorlunda ut när du ser dem genom en reflektion. Leta efter intressanta texturer på marken, som sprucken asfalt och vägmarkeringar. Inkludera även människor.  Vänd sedan bilden i Photoshop för att skapa ett förvrängt och spännande resultat.

Sätt igång

• Använd en mellanzoom för mer flexibilitet.

• Skippa stativet och öka ISO-värdet för att få skakfria bilder.

• Testa att fota på natten och då inkludera reflektioner av ljust upplysta butiksfönster och gatulysen.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.