Leta upp vattenfåglar

Teknik 10 jul 2013

Fånga de fantastiska skådespelen i lokala dammen

LetaUppVattenfaglar-Wordpress

Vid den här tiden på året har vildfåglar fullt upp med att tänka på nästa generation. Men innan de bygger sina bon och lägger ägg, finns det lilla problemet med att hitta en partner och försvara sitt territorium.
Därför är våren perfekt för att ta actionladdade bilder. Som alltid måste du ha tillgång till rätt ljus och fåglarnas bästa beteende, så börja så smått i din egen närhet.

”Att regelbundet besöka en lokal park är ett perfekt sätt att hitta bra motiv att träna på”, säger naturproffset Ben Hall.  ”Tidigare under våren kan många arter, som sothönor och moripor ses kämpa för sina territorier. Även fåglar som fotogeniska skäggdoppingar börjar visa upp sig, och erbjuder fantastiska möjligheter till bilder som visar deras beteende.”

”Skäggdoppingar visar ofta upp sig genom hela parningssäsongen, så när du har hittat en bra plats kan du återvända flera gånger. Du behöver inte ett gigantiskt objektiv för att fota skäggdopping och moripor, utan du kan få bra bilder med ett teleobjektiv på 300 mm eller över.”

Sätt igång

• Håll ögonen öppna efter rena bakgrunder, som får fåglarna att sticka ut.

• Öka ISO-värdet och använd stora bländare för att få slutartider som fryser skeendet.

• Använd det snabbaste seriebildsläget och fotografera i korta serier.

• Inkludera fågelns reflektion om du inte kan fylla upp bilden endast med fågeln.

• Ligg vid kanten för att komma i vattennivå.

• Bär prasselfria kläder i neutrala färger. Du måste inte vara helt kamouflerad om du befinner dig i en park.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.