Hitta inspiration i ditt eget hem

Teknik 11 Nov 2013

Bli kreativ med hushållsobjekt

HittaInspirationIDittEgetHem1-Wordpress Bild: Ursula Abresch

Du måste inte spendera massor av pengar för att skapa intressanta bilder, vilket Ursula Abreschs fantastiska stilleben skapade av papper, sugrör och färgad krita bevisar. Utmaningen här är inte lika mycket att hantera inställning och räkna ut exponeringen, utan att hitta inspiration och en bra idé att börja arbeta med.

HittaInspirationIDittEgetHem3-Wordpress

Bild: Ursula Abresch

”Jag gillar att leka med saker när jag arbetar eller lagar mat”, förklarar Ursula. ”Genom att göra det så får jag nya idéer. Men sedan när jag skapar bilderna är allt väldigt genomtänkt. Jag arbetar med idéerna och testar olika tillvägagångssätt, vinklar och ljussättningar för att få till en bild jag är nöjd med. Det kan ofta kännas som bortslösad tid att fantisera, tänka och experimentera, men det kan leda till fantastiska resultat.”

HittaInspirationIDittEgetHem2-Wordpress

Bild: Ursula Abresch

Trots att du kan få användbara resultat av små motiv med ett standardobjektiv och viss kreativ beskärning, så låter ett makroobjektiv dig få skarpa och utfyllda resultat direkt i kameran, vilket gör att du använder sensorns upplösning till max.

Sätt igång

• Tänk på bakgrunden: bygg upp en samling färgade papper och intressanta texturer, vilka du kan använda när som helst.

• Använd alltid mjukt, naturligt ljus till max och ställ upp ditt motiv nära ett stort fönster.

• Alternativt kan du använda billiga skrivbordslampor och ställa in kamerans vitbalans på Glödlampa.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.