HITTA ANSIKTEN I BLOMMOR

Teknik 2 apr 2016

Lekfulla visuella vitsar finns överallt, så håll ögonen öppna

HittaAnsiktenIBlommor-Utvald

Kreativa fotografer hittar inspiration överallt och kan har riktigt roligt i processen. Ta Bettina Güber, som hittade ”ansikten” i vallmo och bestämde sig för att fotografera dem på ett roligt och snyggt sätt. ”Det finns egentligen inte så mycket att säga”, förklarar hon. ”Jag märkte bara att vallmon har ’ansikten’, tog min Nikon, fotade dem i naturligt ljus, och redigerade dem en aning… det är allt.” Så det här är ytterligare ett exempel på att du inte behöver resa över hela världen för att få unik tillgång till människor och platser för att kunna ta fantastiska bilder.

www.behance.net/bg242

Sätt igång

  • Trots att Bettina enbart använde naturligt ljus, alltså inte ens reflexskärmar, så fotade hon med kameran på ett stativ och använde ett vitt papper som bakgrund.
  • Bettina använde en Nikon D7000 med ett AF-S Micro Nikkor 40 mm 1:2,8 G-objektiv.
  • Hon redigerade sedan bilderna i Photoshop där hon la till den gula fyllningen och Perfect Effects. ”Jag tunnade ut bilderna, ändrade nivåerna och justerade tonerna”, förklarar hon.
  • Om du har blivit inspirerad av Bettinas vallmoansikten, så varför inte påbörja ditt eget ansiktsprojekt? Det finns olika vardagsmotiv som ser ut att ha ansikten. Sociala nätverk som Instagram är ett perfekt sätt att dela och visa upp dina roliga bilder.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.