VISA LITE SOLERUPTION

Teknik 24 okt 2015

Ta vara på solen när den dyker upp

VisaLiteSoleruption3-Wordpress 

Penelope Umbrico är fascinerad av solen och har kommit på massor med kreativa och inspirerande sätt att fotografera den. Men det handlar inte bara om fina bilder. Hon gjorde en sökning på ”solnedgångar” på Flickr och fick 541 795 träffar. ”Jag beskar bort solarna från de här bilderna och laddade upp dem”, förklarar hon.

VisaLiteSoleruption2-Wordpress

“I många av mina bilder fokuserar jag på hur annorlunda en bild fungerar på internet än i verkligheten, skiftningarna i betydelsen kring motiven som avbildas i bilden i båda sammanhangen och vad som händer med bildens uppfattade värde när den överförs från webbaserad media till papper.” Varför inte testa att fota liknande motiv genom tankeväckande nya sätt?

www.penelopeumbrico.net

Sätt igång

  • Penelope satte ihop sina bilder från tusentals med solnedgångar som delades på webben. Processen där hon tog bilderna direkt från datorskärmen skapade ett moirémönster, vilket hon använde som kreativ effekt.
  • Solen ger ett väldigt starkt sken så undvik att titta direkt på den genom din kamera när du fotar. Direkt solljus kan även skada din kameras sensor, så förbered dig på att behöva använda ett filter.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.