Fota ett reflektionsporträtt

Teknik 5 jul 2013

Gör dina porträtt dubbelt så bra

FotaEttReflektionsportratt-Wordpress

Vare sig du tar ett helfigursporträtt eller ett tajt huvudporträtt kan du få ett mer dynamiskt resultat genom att inkludera en reflektiv yta. Känn dock inte att du måste göra bilderna symmetriska. Hitta en stor glasyta och placera modellen till ena sidan av bilden och låt den reflekterande ytan försvinna bort i bakgrunden.
Experimentera även med storleken på den reflekterande bilden. Du kan så klart ge huvudporträttet och reflektionen lika mycket utrymme, men varför inte placera dig själv så att reflektionen blir liten i bilden? Eller göra reflektionen dominant istället?

Sätt igång
• Använd ett objektiv med en brännvidd på 50 mm eller mer för smick­rande resultat.
• Ju mer kontakt modellen har med glaset, desto starkare blir bilden.
• Håll koll på distraherande reflektioner i glaset och justera fotograferingspositionen för att få bort dem.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.