Åk på utflykt till ditt lokala zoo

Teknik 1 jul 2013

Välj inte tråkiga porträtt – testa något mer intressant!

UtflyktTillZoo-Wordpress

Under ett besök på djurparken är det alldeles för lätt att börja jaga ”trofé­porträtt” och spendera för mycket tid med att vara stressad över staket, burar och andra inhängnader som kan avslöja var du är.  Så varför inte istället använda dessa som delar i dina bilder? Ian Webb lyckades bra med att göra just detta när han besökte en djurpark i Lyon, Frankrike.

”Jag hade besökt djurparken tidigare och när jag tittade på girafferna märkte jag att solen kastade fantastiska skuggor på väggen runt dem”, säger han. ”Girafferna brukade gå fram och tillbaka på rad väldigt nära den, så jag bestämde mig för att komma tillbaka med kameran.”

”När jag återvände fick jag vänta ganska länge, men jag kunde inte få till bilden jag ville ha. Jag skulle precis ge upp när dörren till giraffhuset öppnades. Där tågade de in på led. Då fick jag bilden jag var på jakt efter.”

Sätt igång

• Var djärv med kompositionen – gör djuren små och placera dem vid kanten, eller komponera bilden så att bara en del av dem syns.

• Leta efter intressanta reflektioner i glas.

• Ta med udda antal när du fotograferar djur i grupp för att få en mer balanserad bild.

• Exponera efter de ljusa områdena och låt skuggorna bli svarta när det är soligt ute.

• Fota i RAW och experimentera med olika beskärningar och färgbehandlingar i Photoshop.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.