FILMMAGI PÅ FOTOMÄSSAN

Aktuellt 7 Nov 2014

På Fotomässan som öppnar på Stockholmsmässan i Älvsjö den 21 november är en av de stora nyheterna Nordic Cine ProZone, som är ett helt område med företag som visar det senaste inom rörlig bild

Fotomassan_NordicCineProZone-Wordpress

Den 21 november öppnar årets stora fotofest, Fotomässan på Stockholmsmässan i Älvsjö. Under tre dagar får besökarna möjlighet att ta del av det allra senaste inom fotografi, se spännande utställningar och gå på intressanta seminarier.

Nytt för i år är Nordic Cine ProZone, som är ett helt område på mässan med företag som visar på det senaste inom rörlig bild, samt vad som krävs för att uppnå filmmagi.

Teknikutveckligen inom foto har varit otroligt snabb under de senaste åren, både vad gäller tekniken i kameran och bildredigeringsprogram. Digitalkameror har gått från att vara stillbildskameror till avancerade filmkameror. Detta har öppnat nya kreativa möjligheter och gjort att den digitala rörliga bilden har blivit tillgänglig för fler, vilket inneburit att den tidigare relativt nischade filmmarknaden nu expanderat explosionsartat. Även om uppdelningen mellan hängivna filmentusiaster och vanliga amatörer är på väg att försvinna finns det fortfarande en tydlig linje mellan de professionella användarna och amatörernas möjligheter att skapa rörliga bilder. Nordic Cine ProZone är ett helt nytt område på mässan där en rad företag som är specialister inom rörlig bild kommer att finnas på plats för att visa hur och med vilken utrustning proffsen uppnår sina fantastiska resultat samt avslöja hur man kan skapa filmmagi.

Har du någonsin undrat varför filmers eftertexter är så långa? Nordic Cine ProZone visar varför alla dessa människor behövs i ett filmteam. Förutom de mest uppenbara som skådespelare, producenter, regissörer, regiassistenter, manusförfattare, kostymörer, stuntmän, kameramän- och kvinnor, kameraassistenter, inspelningsledare, ljus- och ljudtekniker, behövs även en ”grip best boy” (passarens assistent), ” location scouts” som letar reda på lämpliga inspelningsplatser, stylister, make up-artister, danstränare/kampsportstränare, designers, chaufförer, pyrotekniker och säkerhetsvakter. Listan är förstås mycket längre än så, men kontentan är att visa hur alla dessa människor interagerar för att skapa själva slutprodukten – filmen.

Nordic Cine ProZone vill visa att det är i mötet mellan dessa människor, samt i mötet mellan tekniken och konsten, som filmmagi kan uppstå. Dessutom är Nordic Cine ProZones syfte att illustrera filmmediets utveckling, att visa på den senaste utrustningen inom området, samt att vara ett forum för nya kreativa idéer att visa på utmaningar inom branschen.

Mer information hittar du här.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.