NY K-S1-KOLLEKTION PLUS 16-85 MM-OBJEKTIV FRÅN PENTAX

Systemkameror 6 Nov 2014

Nu lanserar Ricoh en ny kollektion av sin senaste systemkameramodell Pentax K-S1. Kollektionen går under namnet Sweets Collection och består av färgerna Strawberry Cake, Blue Cream Soda och Lime Pie. Samtidigt passar man på att lansera objektivet HD Pentax-DA 16-85mm F/3,5-5,6 ED DC WR

PentaxK-S1-SweetsCollection-Wordpress

De nya versionerna av K-S1 kommer i en egen kollektion under namnet Sweets Collection. Färgerna som erbjuds är Strawberry Cake, Blue Cream Soda, samt Lime Pie. Det nya objektivet är en väderskyddad vidvinkelzoom på 16-85 mm.

 

– Fin optik har alltid varit ett signum för Pentax och detta är inget undantag”. Det här är ett zoomobjektiv vi väntar oss mycket av”. säger Helge Rose, Nordic Product Specialist hos Focus Nordic.

 

HD Pentax-DA 16-85mm F/3,5-5,6 ED DC WR erbjuder ett zoomomfång på 5,3x, vilket motsvarar 24,5-130 mm. Objektivkonstruktionen består av 12 grupper med 16 linser, varav en är av ED-glas och tre är asfäriska. Enligt Pentax så minimerar konstruktionen sfärisk och kromatisk aberration.

Linserna har Pentax HD-antireflexbehandling som ska ge högsta möjliga ljustransmission, samtidigt som oönskade reflexer ska minimeras. Frontlinsen är dessutom försedd med smutsavvisande SP-ytbehandling (Super Protect), som ska göra det lätt att hålla rent.

HD Pentax-DA 16-85mm F/3,5-5,6 ED DC WR

Objektivet är försett med så kallat Quick-Shift Focus vilket innebär att det snabbt ska gå att växla mellan autofokus och manuell fokus, utan att släppa blicken från motivet. Dessutom är objektivet väderskyddat.

Kamerorna börjar levereras i slutet av november, och den nya zoomen börjar levereras i december till följande priser:

Pentax K-S1med 18-55 mm Strawberry Cake: ca 5 699:-

Pentax K-S1med 18-55 mm Blue Cream Soda: ca 5 699:-

Pentax K-S1med 18-55 mm Lime Pie: ca 5 699:-

HD Pentax-DA 16-85 mm: ca 7 499:-

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.