ÅTERSKAPA KRIGET PÅ ETT BRA SÄTT

Teknik 3 Nov 2014

Lär dig dokumentera på ett säkert sätt

AterskapaKrigetPaEttBraSatt-Wordpress

Ett bra sätt att komma i kontakt med dokumentärfotografering är att bli involverad i en grupp som återskapar historiska skeenden (s.k. re-enactment). Det ger dig möjlighet att ta både porträtt och actionbilder.

”Jag började med historiskt återskapande genom min brors svärfar som tillverkar många av de tyska fordon från andra världskriget som används inom re-enactmentscenen i Storbritannien”, säger porträttfotografen Robert Bridgens. ”När jag bjöds in till att ta en närmare titt på hur återskaparna anstränger sig för att skapa ett realistiskt diorama av en soldats liv under den perioden så visste jag att det hade fantastisk potential för ett journalistiskt och personligt projekt.  Så jag gick med i en liknande grupp och blev deras officiella fotograf.”

”Jag tittade på andra liknande fotografers arbete och insåg att de flesta dokumenterade med oredigerade bilder. Få valde att skapa en tidstypisk känsla i bilderna. Jag har utvecklat min egen stil över åren för att imitera de kalla tonerna från gamla Kodachromefilmer och blanda dem med den filmiska stil som jag är nöjd med.”

”Det största problemet är att dagens kamerautrustning är alldeles för bra. Jag fotar med en Canon 5D Mk II och en 1D Mk IV och får i efterhand lägga en hel del tid i Photoshop med att mjuka upp bilderna för att göra dem mer tidstypiska.”

Sätt igång

• ”Om du vill bli mer involverad i den här lite speciella typen av fotografering så måste du gå med i en re-enactmentgrupp”, säger Robert.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.