FOTOGRAFERA ETT TEMA

Teknik 1 Nov 2014

Utveckla ditt öga genom att fokusera på ett motiv

FotograferaEttTema-Wordpress

Oavsett om det handlar om en enda färg, en person, eller vanliga motiv som dörrar, fönster eller stolar, så kan arbetet med att bygga upp en samling bilder med ett enda tema göra dig fokuserad när du har problem med inspirationen. Det ger även en koppling mellan bilder tagna med veckors, månaders eller års mellanrum.

Låt grönt bli ditt första projekt. Våren och sommaren är en perfekt tid för att testa det. Men allt från ölflaskor till frukt och grönsaker är lovligt byte när det kommer till den här utmaningen.

Du måste göra klart för betraktaren att grönt är temat. Testa att använda kompositionen för att dra uppmärksamheten till det gröna motivet eller belysa det för att markera färgen i en större scen.

Sätt igång

• Fota i RAW för större flexibilitet vid justering av vitbalans och mättnad i efterbehandlingen.

• Om du föredrar JPEG-bilder ska du använda bildstilen Landskap för att förstärka det gröna.

• Lägg samman bilderna till ett kollage för bästa effekt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.