FÅNGA STADENS STILLHET

Teknik 13 apr 2015

Frys tillfälliga ögonblick i den hysteriska stadspulsen

FangaStadensStillhet2-Wordpress

Det råder ingen tvekan om att städer kan vara hektiska och stressiga. Men mitt i allt bruset kan du fånga ögonblick av stillhet genom din fotografering. Det är ett bra sätt att skapa nya dimensioner i ditt arbete, och det är en teknik som har fungerat bra för Jake Brige, en brittisk dokumentärfotograf som har sin bas i Japan. Men, som med nästan all gatufotografering, krävs det tålamod.

FangaStadensStillhet1-Wordpress

”Miljön som människorna står i är precis lika viktig som huvudmotivet i sig”, förklarar Jake. ”Jag brukar vänta tills jag hittar en visuellt intressant plats innan jag tar en bild. Det krävs mycket mer tålamod för att hitta rätt plats med en ensam person, och mycket kringvandrande, men det är värt det.” För sitt projekt ”Private Thought in Public Places” satsade Jake på smygfotografering, men han ville även att bilderna skulle kännas som om de vore iscensatta. Det är helt ok att skapa tvetydiga bilder som ställer frågor.

Sätt igång

  • Närma dig den här typen av bilder på ett lugnt och ihålligt sätt. Lägg tid på ett ställe så att du kan ta ett steg tillbaka från de vanligare gatuscenerna och bli medveten om de mer diskreta ögonblicken som annars kan förbises.
  • Trots att Jake alltid försöker arbeta i bakgrunden oroar han sig inte för att någon ska upptäcka honom. ”Bara le och säg hej – det fungerar nästan alltid.”

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.