FÅ TAJMINGEN RÄTT

Teknik 21 mar 2015

Skapa visuella vitsar genom smart placering

FaTajmingenRatt1-Wordpress

Sommar och tidig höst innebär att du troligen kommer leta efter fler fotomöjligheter utomhus, så om du är intresserad av den lättare, mer grafiska sidan av gatufotografering ska du hämta inspiration från Siegfried Hansen.

”Det hjälper mig att vandra igenom grannskap om och om igen för att bli bekant med området”, förklarar Siegfried. ”Det är viktigt att tänka på gatufotografering som något du gör för att du själv tycker om det, men mitt mål är att skapa den där bilden som sticker ut och berättar en historia.”

FaTajmingenRatt2-Wordpress

Siegfried har ett bra öga för tillfälligheter och behaglig jämsides placering – den typ av bilder som står över slump och observation. “Var intuitiv på gatan, och planera inte”, säger han. “Ta din första bild snabbt så att du inte förlorar det som attraherade dig, och ta sedan fler bilder för att optimera kompositionen.”

www.street-photography-hamburg.­siegfried-hansen.de

Sätt igång

  • Ha alltid med dig kameran, antingen på dig eller inlåst i bilen så att du snabbt kan återvända till scenen.
  • Kontrollera att kameran är rätt inställd innan du lämnar huset, så att du inte fumlar med ISO-värdet, vitbalansen och bildkvaliteten när potentiella bilder kommer och går framför dina ögon.
  • Utveckla en egen stil. Siegfried lägger ofta undan sina bilder i veckor eller månader innan han återvänder till dem. ”Det gör att jag kan distansera mig från dem känslomässigt.”

FaTajmingenRatt3-Wordpress

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.