FÅNGA ABSTRAKTA FÄRGER

Teknik 16 jul 2014

Så hittar du den perfekta bilden i stan

FangaAbstraktaFarger1-Wordpress

Du behöver inte bo i Burano eller Jodhpur för att regelbundet kunna fota livfullt färgad arkitektur. Linda Wride lyckas ta livfulla abstrakta bilder överallt.

”Om jag besöker en stad för första gången så försöker jag hitta potentiella fotograferingsplatser innan jag åker”, säger Linda. ”Genom att göra en internetsökning efter modern och intressant arkitektur i en särskild stad får jag ofta upp intressanta byggdnader. Många visar sig vara muséer, gallerier eller konst- och kulturcenter. Sådana byggnader är ofta placerade mitt i nya, moderniserade områden, vilka kan ge oplanerade fotomöjligheter när du kommer dit och promenerar omkring.

FangaAbstraktaFarger2-Wordpress

Den gula fasaden här är ett sportcenter jag hittade när jag besökte Bilbao för att fotografera Guggenheimmuseet. Den andra bilden togs vid South Bank Centre i London.

Just nu använder jag en sliten Nikon D300”, säger Linda. ”Mitt val av objektiv är ett vidvinkelobjektiv på 16-85 mm och jag fotograferar normalt handhållet.”

Sätt igång

• Det är viktigt med rätt vitbalansinställning för att få korrekta färger. Skapa en egen vitbalans i kameran om du fotar i JPEG – eller fota i RAW och ta hand om det senare.

• För att hålla vertikala linjer raka och reducera distorsion ska du stå längre från byggnaden och zooma in istället för att stå nära och zooma ut.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.