EOS M3 – DEN SENASTE SPEGELLÖSA FRÅN CANON

Systemkameror 12 feb 2015

EOS M3 heter den senaste spegellösa systemkameran från Canon

Canon EOS M3

Nu är det dags för Canon att lansera en ny spegellös systemkameramodell, och nykomlingen heter EOS M3. Under skalet sitter det en 24,2-megapixels APS-C CMOS-sensor, samt Canons mest avancerade bildprocessor – DIGIC 6. Den kombinationen ger bland annat Full-HD-filmer. ISO-omfånget som erbjuds ligger på ISO 100-ISO 12800.

Autofokussystemet med 49 autofokuspunkter använder hybrid-CMOS AF III-teknik, och enligt Canon fokuserar kameran upp till 6,1 gånger snabbare än den ursprungliga EOS M-modellen.

Hanteringen underlättas av en separat ratt för exponeringskompensation, en inställningsratt och programmerbara knappar, och på baksidan sitter en tryckkänslig 3-tumsskärm som dessutom kan vinklas 180 grader uppåt och 45 grader nedåt.

Canon EOS M3

På ovansidan sitter en blixtsko, i vilken du kan exempelvis kan ansluta någon av Canons Speedlite-blixtar, och som tillval finns en vinklingsbar elektronisk sökare.

EOS M3 är kompatibel med EF-M-objektiv, och med en adapter går det även att använda hela Canons system av EF- och EF-S-objektiv.

Med Creative Assist kan EOS M3 styras från pekskärmsgränssnittet, och effekterna kan förhandsgranskas i realtid vid tagningen. Inställningar som ljusstyrka, bakgrundsoskärpa, färgintensitet, kontrast, värme och filtereffekter kan ändras, och kombinationer kan sparas för att användas igen när de behövs.

Filmer kan spelas in i Full HD-upplösning med bildfrekvenserna 24p, 25p eller 30p, och i MP4-format. Hybrid-CMOS AF III-sensorn ger i det läget kontinuerlig autofokus. Mer avancerade filmare använder Touch AF för att på LCD-skärmen kunna välja autofokuspunkter även på rörliga objekt och skapa olika effekter. Inställningen Manuell Film ger dessutom fullständig kontroll över bländare, slutare och ISO.

Canon EOS M3

Kameran kan fjärrstyras, och bilder kan överföras via inbyggd Wi-Fi- och NFC-kommunikation. Via den nya appen Camera Connect kan du fjärrta bilder, och styra kamerans viktigaste funktioner. Dynamisk NFC möjliggör bildöverföring med en beröring till smarta enheter, och autosynkfunktionen innebär att bilderna kan laddas upp till Canons molnlagringstjänst Irista

Canon EOS M3 kommer att få ett cirkapris på 7 000 kronor, för kamera plus ett 18-55 IS STM-objektiv. Säljstart sker i April 2015.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.