Canon firar 90 miljoner EF-objektiv

Aktuellt 28 jun 2013

Canon har uppnått en ny milstolpe – EF-seriens objektiv har nu tillverkats i 90 miljoner exemplar. Och det sker bara lite mer än nio månader efter firandet av 80 miljoner tillverkade objektiv i augusti 2012.

Canon EF

Produktionen av Canons EF-objektiv startade 1987 i Utsunomiyas fabrik, där serien introducerades tillsammans med EOS systemkameror. Allt sedan dess har den globala efterfrågan på Canons EOS-produkter och objektiv vuxit stadigt och år 2011 dröjde det bara nio månader mellan tillverkningen av 60 och 70 miljoner enheter. För att klara efterfrågan har Canon utökat produktionen med anläggningar i Taiwan, Malaysia och Japan.

Canon har alltsedan starten introducerat en rad ”världens första”*, till exempel ultraljudsmotorn i objektiv, bildstabiliseringstekniken, de diffraktiska optiska elementen i flera lager och antireflextekniken SWC (Subwavelength Structure Coating).

Produktionsmilstolpar för EF-objektiv:

1995: Produktionen av EF-objektiv överstiger 10 miljoner enheter

2001: Produktionen av EF-objektiv överstiger 20 miljoner enheter

2006: 30 miljoner EF-objektiv har producerats

2008: Milstolpen 40 miljoner enheter uppnåddes i april

2009: 50 miljoner enheter producerade

2011: 60 miljoner enheter uppnåddes i januari

2011: 70 miljoner enheter uppnåddes i oktober

2012: 80 miljoner enheter uppnåddes i augusti

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.