DxO Labs lanserar uppdaterade DxO Viewpoint v1.1

Mjukvaror 19 Dec 2012

Det här programmet för Windows och Mac är helt dedikerad till att korrigera den så kallade keystoneffekt som orsakas av vinkeln du oftast tvingas fota från när du fotar höga byggnader, samt de förvrängningar som kommer med vidvinkelobjektiv.

I den nya versionen har DxO Labs förbättrat precisionen hos perspektiv- och beskärningsverktygen, såväl som hastigheten. Varje funktion kommer även med avancerade finjusteringskontroller för att åstadkomma så hög precision som möjligt. Beskärningsverktyget upptäcker nu också hur bilden ligger och är enklare att justera.

Det är nu möjligt att flytta stödrasterlinjer direkt i bilden, utan att behöva positionera om varje ankarpunkt. Tack vare det kan ankarpunkterna och reglagen flyttas väldigt exakt med hjälp av tangentbordet.

En genväg låter användare gå från en zoomnivå till en annan och visar automatiskt Hand- och Pilverktygen, beroende på hur mycket bilden är förstorad.

DxO Viewpoint kan användas som ett fristående program både i Mac- och Windowsmiljö, men även som plug-in-modul till Adobe Photoshop CS3 och senare, samt Adobe Lightroom 3 och 4. Det finns tillgängligt för nedladdning från www.dxo.com. Uppgraderingen är gratis för ägare av DxO ViewPoint v 1.0.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.