Ny version av DxO Optics Pro

Mjukvaror 29 okt 2010
DxO Optics Pro

Företaget DxO Labs uppdaterar nu sitt råkonverteringsprogram DxO Optics Pro. Den nya versionen heter 6.5 och har fått ett antal förbättringar vad gäller råbildskonvertering och brushantering. Bland annat är brusborttagningsfunktionen helt automatisk för bästa resultat (enligt DxO).

Funktionen Single Shot HDR är ny och gör att man kan skapa HDR-bilder från en enda grundbild. Det kan ju vara en stor fördel eftersom långt ifrån alla situationer passar för framtagning av traditionella HDR-bilder via gaffling. Det är ju inget nytt inom bildbehandling, men framtida tester får utvisa om DxO lyckats ta fram en funktion som fungerar bättre än konkurrenternas.

Gränssnittsförändringar har också skett, dock små, efter önskemål från många användare. Ett exempel är ett nytt, större förhandsgranskningsfönster för bättre kontroll av bilder innan de läggs i projekt.

På datorer med grafikkort med OpenCL-stöd förbättras prestandan med upp till 25 procent i många situationer.

Som brukligt utökas även stödet för nyare kameramodeller i den nya versionen. Har du en Canon EOS 60D, Canon PowerShot S95, Canon PowerShot G12, Pentax K-x eller Sony Alpha A290 kan du nu utnyttja programmet fullt ut. Dessutom finns ytterligare 150 optiska moduler, framtagna av DxO, inlagda.

Programmet ska finnas tillgängligt i början av november, och priset för en Standard-version ligger på ca 150 Euro (ca 1 500 kronor). Måste du ha Elite-versionen får du vara beredd på att lägga upp det dubbla.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.